dinsdag 18 augustus 2015

Boek lizzy

Lizzy.







Drie jongens strijden om haar hand,
maar wie verovert Lizzy's hart?















Hoi! De vakantie loopt voor mij bijna ten einde, maar mischien heb jij nog wel even. toen ik op vakantie was naar Frankrijk had ik lekker veel tijd om te lezen. (aan het zwembad) Ik heb dan ook verschillende boeken uit. Onder andere het boek Lizzy. Hier ga ik vandaag een soort van boekbespreking over doen.

Het boek Lizzy speelt zich af in Dublin en is het eerste deel van een serie in de tijd van Jane Austen. Oftewel: ruisende rokken (jurken), koetsen met paarden, ballen (een bal waar je danst) en kroonluchters.
zoiets dus.

De schrijfster is Helen Abele.

Personen:

    Lady's Riding habit
  • Hoofdpersonen.
Lizzy.
Hektor Puddlewick.
Mary.


  • Bijpersonen.
John.
Paris Puddlewick.
Provoost Dempsey.
Miss Grey.
Aeneas Puddlewick.
Mummy.
Proffessor Simon Puddlewick.

Lizzy is een Iers meisje dat als dienstmeisje in Dublin bij de Puddlewicks werkt. Ze werkt daar omdat ze in een arm gezin woonde en daar weg is gegaan, zodat haar ouders beter voor haar broertjes en zusjes konden zorgen. Proffessor Puddlewick is een soort van de baas van de bibliotheek van de universiteit, en houdt erg van zijn werk. De Puddlewicks wonen dan ook naast de universiteit.


Provoost Demsey is de baas van de hele universiteit en heeft 2 kinderen. Mary en John. Mary is de beste vriendin van Lizzy, maar al hun ontmoetingen moeten geheim. want provoost Dempsey wil niet dat zijn dochter vriendinnen is van mensen beneden zijn stand. Daarbij heeft Mary ook nog een nanny: Miss Grey, zij draagt nog een beetje ouderwetse hoepelrokken en is erg streng. John de broer van Mary  staat ongeveer een beetje hetzelfde tegenover de armen als zijn vader, maar is dit wel echt? Want hij weet van de vriendschap van Mary en Lizzy maar vertelt hier niets over aan z'n vader?! Als koningin Victoria naar het land komt. wil provoost Dempsey een mooi en bijzonder geschenk aan haar geven. Dit wordt een deel van het book of kells. In haar vorige bezoek aan Dublin heeft de koningin haar handtekening in gezet Het wordt het gedeelte van Johannes. Dit moet Hektor gaan kopiëren en daar is hij niet blij mee. Het gaat hem hartstikke lang duren en hij heeft ook nog zijn studie. Daarom krijgt hij een assistent. maar... dat is John. en John kan helemaal niks. Dan komt Lizzy op het idee om het gedeelte van Johannes te gaan kopiëren met:Paris, Maddy, Aeneas, Hektor, John en Lizzy. dit gaat veel sneller en iedereen heeft wel iets waar hij goed in is en waarmee hij of zij  dus kan helpen. Maar dit gaat niet altijd even goed. Provoost Dempsey komt weleens kijken hoe het gaat en vrouwen waren in de 19de eeuw nog niet toegestaan in de bibliotheek. Mary mocht helpen in de bibliotheek omdat het zijn dochter is. Maar toen hij Lizzy zag vroeg hij wie ze was. Met een smoes weet proffessor Puddlewick voor elkaar te krijgen dat Lizzy mag helpen. maar als de kopie een maand van tevoren nog niet af is gaat Hektor zelfs 's nachts door met kopiëren. Ondertussen is Mary smoorverliefd op Paris maar ze wordt door haar vader uitgehuwelijkt aan Lord Bouring. ze vinden elkaar allebij niet echt leuk maar ze zijn uitgehuwelijkt komt dit nog goed? Lizzy is stapel verliefd op Hektor maar hij laat niets van zich horen.. Wel krijgt ze 3 claddagh ringen. 1 van Paris hoe moet ze dit aan Mary vertellen? 1 van John. en 1 van Aeneas. Als koningin Victoria komt is er een bal maar Lizzy heeft geen jurk.. dan word ze tijdens een spelletje heel boos op mary en jaloers. Mary vind het normaal dat je superveel baljurken hebt en accesoires. komt dit allemaal ooit nog goed? krijgt hektor uiteindelijk nog iets met Lizzy? En hoe loopt het af met Mary Paris en Lord Bouring?
Je leest het in Lizzy!
Hier heb ik nog een plaatje van het book of kells. En een claddagh ring.
Dit is een stukje uit het book of kells. Nu snap je wel waarom het allemaal super lang duurt om te kopiëren.
 je hebt deze ring in nog meer kleuren maar dan moet je even op google intikken claddagh ring.

veel leesplezier!!
xx

p.s. behalve de 2 eerste plaatjes van het boek komen al mijn foto's in dit artikel van internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten